HEERENVEEN – Shorttrackster Jorien ter Mors toonde zich na afloop niet verbaasd over haar sterke optreden op de 500 meter bij de NK allround. Op de openingsafstand noteerde ze de tweede tijd (39,56), vlak achter Ireen Wüst. “Dat is een mooi begin, natuurlijk.”

“Het was een redelijke rit”, vertelde Ter Mors, die vorige week voor het eerst in lange tijd weer eens een 500 meter reed.

Toen startte ze om de start op klapschaatsen te oegenen. In haar rit tegen Jorien Voorhuis kwam ze alsnog niet heel soepel van de lijn, maar dat had ze zelf ook niet verwacht.

“Ik denk wel dat er nog veel meer in zit. Ik ben expres rustig weggegaan, want om echt snel te starten heb ik de techniek nog niet.”

Het NK is voor Ter Mors een trainingsprikkel, maar wel een waar wat op het spel staat. “Ik rijd hier niet voor niets. Iedereen wil graag winnen en ik ook”, zei ze.

Dat ze daarvoor haar eerste vijf kilometer ooit zal moeten rijden maakt haar niet uit. “Ach joh, het is maar vijf rondjes langer dan de drie kilometer”, lacht ze. “Het zal wel gunstig uitpakken.”