Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jorrit Bergsma

Bergsma vervangt Kramer in ploegachtervolging

HOOFDDORP - Jorrit Bergsma zal komend weekeinde bij de World Cup in Astana Sven Kramer vervangen op de ploegachtervolging.

De schaatser van BAM rijdt samen met Jan Blokhuijsen en Koen Verweij, het duo dat de vorige keer in samenwerking met Kramer goud wisten te veroveren bij de World Cup in Heerenveen.

Manager Arie Koops heeft Ted-Jan Bloemen aangewezen als reserverijder.

Blokhuijsen, Verweij en Kramer waren in Heerenveen met 3.39,76 ruim sneller dan het Russische team dat 3.42,90 noteerde. Zuid-Korea werd in Heerenveen met 3.43,57 derde.

De reden voor de afwezigheid van Kramer is het feit dat hij niet is geplaatst voor een andere afstand dan de 5000 meter, die in Astana niet wordt verreden.

Bij de heren staan alleen de 1500 meter, de 10.000 meter en de ploegachtervolging op het programma. Kramer zou dus alleen voor de ploegachtervolging naar Kazachstan moeten afreizen. Hij heeft gekozen voor een ander programma.

Dames

Bij de dames zijn er geen veranderingen. De van een griep herstellende Ireen Wüst is nog steeds afwezig en dat betekent dat Marije Joling, Diane Valkenburg en Marrit Leenstra in actie zullen komen. Linda de Vries is de reserverijdster.

Naast de ploegachtervolging staat bij de dames de mijl en de 5000 meter op het programma.


Lees meer over:

Sven KramerJorrit Bergsma

Aanbevolen artikelen