AMSTERDAM - Allroundster Annouk van der Weijden heeft haar contract bij de ploeg van Renate Groenewold en Peter Kolder verlengd. Ze heeft voor twee jaar bijgetekend bij de ploeg die volgend jaar als Team Corendon op het ijs verschijnt.

"Ik kijk terug op een mooi seizoen", reageerde Van der Weijden. "Mijn debuut gemaakt op het EK Allround, World Cups gereden en ook nog het WK Afstanden."

"Voor mijn gevoel is dit pas het begin en kan ik nog een paar flinke stappen voorwaarts maken. En dat vertrouwen krijg ik ook terug vanuit de coaches. Deze maand sta ik nog een paar dagen voor de klas maar ik kan niet wachten om met de voorbereidingen voor komend seizoen te beginnen", laat de part-time lerares weten.

Van der Weijden reed een keurig eerste seizoen bij Op=Op Voordeelshop. Ze werd negende op de Essent EK Allround en startte op de WK Afstanden op de 5000 meter. Daar werd ze achtste.

Niet compleet

Met de contractverlenging van Van der Weijden is de ploeg nog niet compleet, zo laat het management weten. Er is nog plek voor één of twee rijdsters.

Overigens is de toekomst van Thijsje Oenema bij de ploeg nog niet helder. De sprintster is de enige van de rijdsters van afgelopen seizoen wiens contract nog niet verlengd of beëindigd is.