AMSTERDAM - Omdat Hofmeier stopt met de sponsoring van Team Hart hebben trainer Jan van Veen en zijn twee beste pupillen, Koen Verweij en Marrit Leenstra, de handen ineengeslagen om een sponsor te vinden. Zij zijn op dit moment in gesprek met een mogelijke geldschieter.

"Het betreft een grote sponsor", laat Verweij weten, "maar dat heeft nog tijd nodig."

Van Veen is nog wat voorzichtiger dan Verweij. "We zijn een traject gestart om een sponsor te vinden", bevestigt hij. "Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken, maar het is nog niet zo ver dat het volgende week al rond is."

Sowieso vindt Van Veen dat voorzichtigheid geboden is in dit soort situaties. "Het geldt ook bij Control, bij de ploeg van Jac. Het is pas rond als de handtekening gezet is."

Verweij vertelde dat het nog niet duidelijk is hoe die ploeg er precies uit moet zien als er een sponsor gevonden wordt. "Ik blijf het liefst gewoon met Jan werken. Voor de rest kunnen er nieuwe schaatsers bijkomen en ook schaatsers van de huidige ploeg blijven."

Zijn coach bevestigt dat de zoektocht in eerste instantie is opgezet rond Leenstra en Verweij en dat de toekomst van de andere leden van Team Hart nog een stuk onzekerder is.

BAM

In de geruchtenmolen wordt Verweij ook in verband gebracht met een overstap naar de BAM-ploeg van Jillert Anema. De schaatser bevestigt dat er een gesprek gepland staat, maar dat er niets concreets is in die richting. "Ik ben gewoon benieuwd naar wat ze te zeggen hebben."