AMSTERDAM - Hofmeier trekt zich terug uit de schaatssport. De hoofdsponsor van Team Hart geeft de ploeg van trainer Jan van Veen wel de ruimte om nieuwe geldschieters te vinden op de weg naar de Olympische Spelen in Sotsji.

De ploeg bestaat uit Marrit Leenstra, Koen Verweij, Renz Rotteveel, Yvonne Nauta, Roxanne van Hemert, Pim Cazemier en Rhian Ket. Verweij eindigde vorige week bij het wereldkampioenschap allround als derde.

Hofmeier is zes jaar actief in het langebaanschaatsen. Het laatste jaar was de naam veranderd in Team Hart.

''We hebben al eerder aangegeven de kar niet alleen meer te willen trekken'', aldus woordvoerder Frank Bieleman.

''Maar tot nu toe heeft dat nog niet geleid tot overeenkomsten. Door nu aan te geven dat we ermee stoppen, geven we trainer Jan van Veen en de schaatsers de ruimte om alvast verder te kijken.''

Onzekere periode

De schaatssport lijkt, qua sponsoring en geldschieters, een onzekere periode tegemoet te gaan. Tot dusverre heeft alleen TVM, het team van Sven Kramer en Ireen Wüst, aangegeven door te gaan tot en met de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji.

Daarna stopt TVM met de schaatsploeg. Control, het team van wereldkampioen sprint Stefan Groothuis en olympisch kampioen Mark Tuitert, stopt al na dit seizoen. Liga weet nog niet wat het gaat doen.