CALGARY – Het was een beetje een anticlimax. Na het sensationele wereldrecord van Christine Nesbitt mochten Heather Richardson en Margot Boer de 1000m op het Essent WK Sprint afsluiten. “Dat was apart”, gaf Boer toe.

In de stilte na Nesbitts storm reed Boer een keurige 1.14.37, goed voor de derde plaats en een vierde plek in het klassement. "Ik heb een goede eerste dag gehad”, concludeerde Boer. "Ik sta vierde. Daarmee kan ik nog klimmen en nog zakken."

De dag begon niet ideaal, vond de rijdster van Liga. "Mijn 500 meter was wat rommelig. Ik maakte niet echt een misslag, maar ik raakte na 300 meter mijn zijwaartse afzet kwijt. Op dit snelle ijs kan je dat dan niet meer corrigeren."

Frustrerende situatie

Dat is een frustrerende situatie, geeft ze toe. "Je merkt dat je houding weg is en je weet dat je of een slag moet laten lopen of door moet halen met die mindere houding. Dat is lastig. "De tijd op de kortste afstand viel Boer vervolgens mee. "37.7 was nog verbazend goed, eigenlijk.”

De 1000 meter verliep veel meer naar wens. "Ja, die ging goed. Ik reed een pr."Met de ervaring van de goede 1000 meter bereidt Boer zich voor op zondag. "Hopelijk gaat mijn 500 meter dan beter en rij ik nog een pr op de 1000.”