MLADA BOLESLAV – Jorien ter Mors heeft op de tweede dag van de Europese kampioenschappen belangrijke punten laten liggen. De 22-jarige Twentse wist met een sterke race door te dringen tot de finale, maar maakte daarin een verkeerde inschatting.

Het kostte Ter Mors een penalty en, nog belangrijker, finalepunten. Yara van Kerkhof zorgde met een vijfde plaats wel voor de tweede Nederlandse top vijf-notering.

De winst op de sprint ging zoals verwacht naar drievoudig Europees kampioene Arianna Fontana, voor haar Italiaanse teamgenote Martina Valcepina. Ter Mors lag vanaf de start op vierde positie en deed er alles aan een plekje op te schuiven ten koste van de Hongaarse Andrea Keszler.

In de laatste ronde ging Ter Mors binnendoor, maar bij deze actie kwamen zowel de Nederlandse als Keszler ten val. Ter Mors werd door de jury verantwoordelijk gehouden.

Klassement

In het klassement staat Fontana met de dubbele winst duidelijk aan de leiding, voor Valcepina. Ter Mors neemt de derde positie in en heeft daarmee nog steeds een mooie uitgangspositie voor zondag.

Yara van Kerkhof reed een sterke sprint. De 21-jarige Zoetermeerse wist door te dringen tot de halve eindstrijd. Daarin hield ze voormalig Europees kampioene Katherina Novotna achter zich, maar kwam tekort ten opzichte van de latere winnares Fontana en Keszler. Van Kerkhof, die in het individuele toernooi debuteert, eindigde als vijfde.