MLADA BOLESLAV – Sjinkie Knegt en Niels Kerstholt hebben op de tweede dag van de Europese kampioenschappen in Tsjechië naast de finale op de 500 meter gegrepen. Kerstholt verslikte zich in de halve finales, voor Knegt was de kwartfinale het eindstation.

Knegt, vrijdag winnaar van de 1500 meter, finishte in de kwartfinale als derde. Daarmee eindigde hij als elfde op de sprint, één plaats voor Freek van der Wart.

Niels Kerstholt moest in de halve finale bij de start drie rijders voor zich laten. De 28-jarige Utrechter kwam snel terug op de koplopers en stapte binnendoor bij de Pool, maar kwam even later ten val. Kerstholt eindigde als zevende.

Klassement

Beide Nederlanders hadden met het oog op het klassement belangrijke punten kunnen pakken op de sprintafstand. Eerder liet ook de winnaar van het zilver van vrijdag, Semen Elistratov, een steekje vallen en meldde titelverdediger Thibaut Fauconnet zich geblesseerd af.

Vladimir Grigorev neemt het sprintgoud mee naar Rusland. Daarmee komt hij in de rangschikking op gelijke hoogte met Sjinkie Knegt. Het zilver was voor Jack Welbourne die daarmee naar de derde plaats stijgt. Kerstholt staat in het klassement op de zesde plaats.