SHEFFIELD - Voor de zevende keer in zijn loopbaan heeft de Rus Jevgeni Ploesjenko de Europese titel kunstrijden veroverd.

De 29-jarige schaatser bracht zaterdag in Sheffield een foutloze kür op het ijs en liet daardoor zijn landgenoot Artoer Gatsjinski en de Franse titelverdediger Florent Amodio achter zich.

Ploesjenko, in 2006 olympich kampioen, maakte dit seizoen zijn rentree na een lange afwezigheid.

Na zijn zilveren medaille op de Winterspelen in Vancouver (2010) liet hij zich niet meer zien op internationale wedstrijden. Na het korte programma op donderdag stond de Rus nog tweede achter zijn landgenoot Gatsjinski.

Trots

Ploesjenko bewees in Sheffield nog steeds een groot kampioen te zijn, ondanks knieproblemen. Het gat met zijn jonge landgenoot en trainingspartner was zo'n vijftien punten. Zijn score van 261,23 punten gaf aan dat de rentree met het oog op de Olympische Spelen in Sotsji (2014) serieus gezien moet worden.

''Ik ben trots op mezelf. Als ik helemaal fit ben, kan ik nog beter schaatsen'', zei de kampioen, die besloten heeft de WK in maart te laten zitten. Op dat moment is hij herstellende van een knie-operatie. ''Mijn droom is Sotsji. Daar wil ik opnieuw op het podium staan.''