ERFURT - De schaatsploeg van coach Jac Orie moet op zoek naar een nieuwe geldschieter. Het financieel detacheringsbedrijf Control stopt aan het einde van het seizoen met de sponsoring.

Dat heeft het Control dinsdagochtend bekendgemaakt.

Control was de hoofdsponsor en naamgever van de equipe sinds november 2009. De schaatsploeg zat op dat moment zonder geldschieter, nadat DSB Bank failliet was verklaard.

Qua budget is Control de op één na grootste schaatsploeg van Nederland. Alleen TVM, dat onlangs bekendmaakte tot 2014 door te gaan, stopt meer geld in de sponsoring van een merkenteam.

Bij de equipe van Orie rijden onder anderen olympisch kampioen Mark Tuitert, Laurine van Riessen (olympisch brons in Vancouver), oud-wereldkampioene Paulien van Deutekom en meervoudig winnaar van wereldbekerwedstrijden Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Kjeld Nuis.

Tevreden

"De schaatsploeg heeft ons een unieke mogelijkheid geboden om onze naamsbekendheid te vergroten en het merk Control te laden”, aldus René van Beek, directeur van Control. “Dit is gelukt. We kijken dan ook zeer tevreden terug op onze sponsoring in de afgelopen drie seizoenen.”

Het is al de vierde keer dat Orie een sponsor ziet afhaken na SpaarSelect, de Sponsorbingo Loterij (en zusterbedrijf Nationale Postcode Loterij) en DSB.

Geweldige sponsor

"Control was en is een geweldige sponsor die het lef heeft gehad om zijn nek voor ons uit te steken, juist toen de DSB Bank in een olympisch seizoen omviel", zegt Orie.

"Het enige wat wij nu kunnen doen, voor Control én voor een nieuwe hoofdsponsor, is wat we al jaren doen: keihard rijden."