AMSTERDAM - Irene Schouten moet zich gaan richten op de tweede helft van het seizoen. De rijdster van Team Liga kent problemen met het functioneren van haar schildklier, waardoor in overleg is besloten de komende wedstrijden te laten schieten.

Schouten ontbrak ook al bij de KPN NK afstanden, begin november in Thialf.

"We kregen Irene al langere tijd niet fit", legt coach Marianne Timmer uit. "Onderzoek heeft uitgewezen dat dit komt door het functioneren van de schildklier. Gelukkig heeft ze hiervoor medicijnen gekregen wat dit naar alle waarschijnlijkheid snel verhelpt."

"Het aanslaan van de medicatie duurt echter even. In overleg met Irene hebben we dan ook besloten te richten op de tweede helft van het seizoen."

Trainingsprogramma

Schouten blijft wel enkele marathons rijden en ze volgt een aangepast trainingsprogramma. "De eerste heeft zij gisteren gereden in Amsterdam waar ze knap tweede werd", aldus Timmer.

De negentienjarige Schouten is teleurgesteld, maar strijdvaardig.

"Uiteraard was mijn verwachting anders toen ik dit seizoen begon. Gelukkig hebben we de oorzaak gevonden en krijg ik alle gelegenheid te werken aan mijn herstel. Ik ga er alles aan doen om straks te laten zien wat ik écht kan."