IJSSELSTEIN – Shorttracker Thibaut Fauconnet kan weer deelnemen aan wedstrijden. Sporttribunaal CAS in Lausanne heeft de schorsing van de regerend Europees kampioen voorlopig opgeschort.

Dat heeft de Franse IJssportbond (FSSG) dinsdag bekend gemaakt via een persbericht.

Het CAS is van mening dat de schade die Fauconnet momenteel door de schorsing lijdt grote consequenties heeft voor zijn verdere sportloopbaan.

In afwachting van het definitieve oordeel van de Internationale Schaatsunie (ISU) mag Fauconnet deelnemen aan wedstrijden, zo oordeelde het CAS.

Positieve dopingcontrole

Op 21 oktober werd Fauconnet, die het afgelopen seizoen naast de Europese titel ook het wereldbekerklassement op de 1000 meter op zijn naam schreef, geschorst vanwege een positieve dopingcontrole bij de World Cup in China in 2010.

Hij zou een verboden substantie hebben gebruikt (tuaminoheptane) zonder doktersrecept. Volgens de 26-jarige Fransman zat de stof in neusdruppels die hij gebruikte. Hij tekende hoger beroep aan tegen de uitspraak.

Verheugd

De Franse IJssportbond liet weten dat Fauconnet verheugd is over de beslissing van het CAS. Door de beslissing kan de Fransman deelnemen aan de komende wedstrijden, waaronder de wereldbeker in China.

Fauconnet mistte door zijn schorsing de eerste wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City en Saguenay.