AMSTERDAM – Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Astana zullen Kjeld Nuis en Stefan Groothuis elkaar treffen op de 1000 meter, in de laatste rit.

Michel Mulder rijdt tegen de Rus Aleksey Yesin in de tweede rit van de 1000 meter. Pim Schipper mag het opnemen tegen Kyou-Hyuk Lee in de zevende omloop. In de negende rit strijdt Sjoerd de Vries tegen de Canadees Denny Morrison.

Bij de dames rijdt op de 1000 meter Thijsje Oenema in de vijfde rit tegen de Tsjechische Karolina Erbanova. Ireen Wüst rijdt een rit later tegen de Russin Yekaterina Lobysheva.

Marrit Leenstra en Laurine van Riessen treffen elkaar in de negende rit. In de laatste rit moet Margot Boer het opnemen tegen de winnares van vorige week: Christine Nesbitt.

Mass-start

Op de mass-start gaan Annouk van der Weijden, Mariska Huisman en Janneke Ensing van start. Zij nemen het onder andere op tegen Claudia Pechstein, Hege Bøkko en Jilleanne Rookard.

Bij de heren starten Jorrit Bergsma, Douwe de Vries en Bob de Jong. Onder de tegenstanders bevinden zich Håvard Bøkko, Alexis Contin, Bart Swings en Denny Morrison.