Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Ter Mors en Van Doorn sterk in B-finale 500 meter

SAGUENAY - Shorttracksters Jorien ter Mors en Annita van Doorn hebben zondag op de slotdag van de wereldbekerwedstrijd in de Canadese plaats Saguenay de B-finale van de tweede 500 meter gedomineerd.
Door ANP

Ter Mors won, vóór Van Doorn. Het Nederlandse tweetal eindigde daardoor in het afstandsklassement respectievelijk als vijfde en zesde. De A-finale leverde een zege op voor de Italiaanse Arianna Fontana.

Mannen gediskwalificeerd

De Nederlandse mannenploeg is zondag bij de wereldbekerwedstrijd shorttrack in Saguenay (Can) met lege handen blijven staan in de finale van de aflossing.

Het kwartet Daan Breeuwsma, Niels Kerstholt, Sjinkie Knegt en Freek van der Wart kwam als tweede over de streep, maar werd later gediskwalificeerd.

Dure punten

De winst was voor Zuid-Korea. Nederland en Rusland streden om de tweede plaats. In de laatste bocht plaatste Knegt een aanval, waarbij hij een Rus raakte.

Dat werd de Nederlandse ploeg fataal. Rusland kreeg de tweede plaats, Canada eindigde als derde. ''We verliezen dure wereldbekerpunten'', constateerde bondscoach Jeroen Otter zuur.

Finaleplaatsen

De shorttrackers werkten overzee de eerste twee WB-wedstrijden van het seizoen af. Een week eerder waren ze neergestreken in Salt Lake City, waar Sjinkie Knegt (4e) en Niels Kerstholt (7e) de finale op de 1500 meter haalden.

In Saguenay kwamen daar twee finaleplaatsen bij. Naast de aflossingsploeg bij de mannen stootte Annita van Doorn door naar de eindstrijd op de 1500 meter (7e). Daarnaast haalden de leden uit de ploeg van Otter een aantal keren de B-finale van een afstand.


Lees meer over:

Jorien ter Mors

Aanbevolen artikelen