Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Goede start shorttrackers in Canada

SAGUENAY - De Nederlandse shorttrackers hebben in Canada bij de tweede wb-wedstrijd van het seizoen op de diverse afstanden het hoofdtoernooi bereikt. 
Door ANP

Jorien ter Mors lukte het bij de vrouwen in Saguenya op de 500 en 1500 meter. Op de kortste afstand bereikten ook Annita van Doorn en Sanne van Kerkhof de kwartfinales. De laatste haalde ook de kwartfinale op de 1000 meter.

Bij de mannen waren Sjinkie Knegt en Christiaan Bokkerink succesvol op de 1500 meter, waar ze zich kwalificeerden voor de halve finale. Niels Kerstholt haalde de kwartfinale op de 500 meter. Knegt en Kerstholt bereikten op basis van hun tijd ook de kwartfinale op de 1000 meter.

De mannenploeg bereikte op de aflossing de halve finale. Het kwartet Daan Breeuwsma, Niels Kerstholt, Sjinkie Knegt en Freek van der Wart eindigde in de serie als tweede achter Groot-Brittannië, hetgeen volstond om verder te gaan.

Amerikanen

In Canada ontbreken de Amerikaanse shorttrackers. De bond vond het te duur met een grote groep naar Canada af te reizen, ondanks de successen een week eerder bij de seizoensopening in Salt Lake City. De Amerikaanse schaatsbond gaf aan wegens geldgebrek andere prioriteiten te stellen.


Lees meer over:

shorttrackers

Aanbevolen artikelen