AMSTERDAM - De Amerikaanse shorttrackploeg neemt dit weekeinde niet deel aan de tweede World Cup shorttrack van dit seizoen in het Canadese Saguenay. Dit is vooral te wijten aan geldgebrek bij de Amerikaanse schaatsbond.

De ploeg van de Amerikanen wist bij de World Cup in Salt Lake City afgelopen week nog zes medailles binnen te slepen, maar heeft niet voldoende budget om naar het buurland af te reizen voor de tweede wedstrijd, meldt DailyHouse.com.

De beslissing om niet naar Saguenay te gaan heeft de schaatsbond al in september genomen. In principe zijn de World Cups belangrijk in het programma van US Speedskating, zo benadrukt de schaatsbond. Tegelijkertijd zijn deze wedstrijden niet zaligmakend.

Budget

“Het reizen naar de World Cups is een van de vele initiatieven om ons team voor te bereiden op de wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Deze toernooien en initiatieven hebben een bepaalde prioriteit, gebaseerd op de beschikbare gelden."

"Op basis hiervan hebben we besloten dat de reis naar dit toernooi niet valt binnen het algemeen beleid, met het oog op het beschikbare budget”, zo meldt US Speedskating in een reactie.

De kosten voor de trip, zo berekende Daily House, zouden ongeveer 30.000 dollar bedragen.