Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Voorhuis: Na kerst moet het gebeuren

HOOGEVEEN - De trainingswedstrijden vielen Jorien Voorhuis nog een beetje tegen, maar ze hoopt er toch te staan op de NK afstanden. "Vorig jaar reed ik goed in de voorbereiding, maar toen gingen de NK niet zo goed. Misschien is dat nu andersom."
Door Schaatsen.nl/Erik van Lakerveld

Tegelijkertijd weet Voorhuis dat de NK afstanden niet het belangrijkste toernooi zijn voor haar. “De nadruk ligt bij mij, en bij de rest van de ploeg, na kerst. Dan moet het echt gebeuren. Dan worden de tickets voor de EK allround en de tweede World Cup-cyclus vergeven.”

In de schaduw van Ireen Wüst heeft Voorhuis het afgelopen seizoen sterk afgesloten met een goed WK allround en een bronzen medaille op de 1500 meter bij de WK afstanden. Die lijn hoopt ze door te trekken.

“Die toernooien daar kijk ik ook dit jaar echt naar uit. De WK afstanden zijn natuurlijk in Heerenveen en de baan van Moskou, waar het WK allround is, ligt me ook heel goed. Je hebt soms een goed gevoel bij een baan en dat heb ik met de baan van Moskou. Ik heb er vaak goed gereden en dat helpt me ook bij toekomstige wedstrijden.”

Ploeg


Dit seizoen gaat Voorhuis haar tweede jaar bij TVM in. “Het is heel leuk met elkaar. We hebben in de pers een stempel opgedrukt gekregen dat de sfeer in de ploeg niet goed weerspiegelt. We zijn een heel gezellig team”, benadrukt ze.

“Ik ben ook iemand die die gezelligheid nodig heeft. Om af en toe met elkaar een kop koffie te drinken. Ik vind het raar dat andere mensen er soms anders over denken.” Toch doet het beeld dat anderen van de ploeg hebben er uiteindelijk niet toe, vindt Voorhuis. “Ik weet dat ik het leuk vind.”


Lees meer over:

jorien voorhuistvm

Aanbevolen artikelen