HOOGLAND - Tijdens het komende schaatsseizoen zullen er twee belangrijke selectiemomenten zijn waarop de startbewijzen voor de belangrijkste toernooien worden verdeeld. 

Dat heeft de schaatsbond KNSB donderdag bekendgemaakt. Bij de NK afstanden (4-6 november) worden de tickets voor de eerste reeks wereldbekerwedstrijden uitgedeeld.

Eind december strijden toppers als Sven Kramer en Mark Tuitert tijdens de nieuw geïntroduceerde Schaatsweek voor deelnamebewijzen op titeltoernooien als de EK allround en WK sprint.

De Schaatsweek duurt van 26 tot en met 30 december en wordt op de twee laatste dagen afgesloten met de NK sprint. Net als de NK afstanden wordt de Schaatsweek gehouden in Thialf.

EK-deelnemers

De ploeg voor de WK allround bestaat normaal gesproken voornamelijk uit de EK-deelnemers, aangevuld met 1 of 2 rijders die sterk presteren op het NK allround (4-5 februari 2012).

De ploeg voor de WK afstanden, die eind maart plaatsvinden in Heerenveen, krijgt tijdens de laatste wereldbekerwedstrijden van het seizoen pas zijn definitieve vorm.