NOOITGEDACHT – Het was een feestelijke presentatie in het Drentse Nooitgedacht. Het vrouwenteam van de nieuwe ploeg Op=Op Voordeelshop presenteerde zich vol trots op het Hof van Saksen.

Trainers Renate Groenewold en Peter Kolder staan te trappelen om het schaatsseizoen te beginnen. "Het is echt een droom die uitkomt. Ik ben heel erg trots", zei Groenewold over haar nieuwe team.

In augustus werd bekend dat Op=Op Voordeelshop de hoofdsponsor zou gaan worden van Team Groenewold en inmiddels is de ploeg getransformeerd tot een professioneel team. Carlijn Achtereekte, Natasja Bruintjes, Lisette van der Geest, Marije Joling, Moniek Kleinsman, Thijsje Oenema en Annouk van der Weijden vormen de nieuwe ploeg van zeven dames.

Eigen team

Voor de 35-jarige Groenewold was het altijd al een droom om een eigen schaatsteam te beginnen.

"Eigenlijk ging de wereld pas open toen ik gestopt was. Ik wil hiermee iets terugdoen voor de maatschappij. Ook wil ik voorkomen dat ik in een zwart gat val."

"Met deze ploeg, de sponsors, de maatschappelijke partners en iedereen die aan deze ploeg meewerkt, kunnen we veel bereiken", vertelde ze vol trots.

Ambities

Vliegmaatschappij Corendon werd dinsdag als official partner gepresenteerd en ook werden de ambities van de ploeg uitgesproken.

"Het uiteindelijk doel is om aanwezig te zijn in Sotsji", doelde Groenewold op de Olympische Spelen van 2014. Kolder vulde haar aan.

"Begin november zijn de KPN NK afstanden in Heerenveen en dan gaan we voor podiumplekken. Dat is zeker haalbaar."