AMSTERDAM - De schaatsploeg van TVM trekt voor het komende seizoen geen nieuwe rijders aan.

Dat maakte president-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen dinsdag bekend op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext, waar tweevoudig olympisch kampioene Ireen Wüst de beurs opende met een ferme slag op de gong.

''We houden alles bij het oude'', zei Bos. Hein Otterspeer kan daardoor een transfer naar TVM vergeten. De sprinter van 1nP ging in februari met het team van trainer Gerard Kemkers mee op trainingskamp naar Calgary en Salt Lake City.

Dat leek het begin van een overgang naar het grootste commerciële team ter wereld, maar voor Otterspeer is voorlopig geen plaats. Het huidige team bestaat uit Sven Kramer, Ireen Wüst, Simon Kuipers, Jorien Voorhuis, Jan Blokhuijsen en de gebroeders Wouter en Remco Olde Heuvel.

Onduidelijk

Het zevental heeft nog een contract voor een jaar. Het is nog onduidelijk of de overeenkomsten volgend jaar worden verlengd.

''Binnen een paar maanden valt de beslissing of TVM doorgaat met sportsponsoring in het schaatsen'', aldus Bos. ''Mocht het licht op groen gaan dan richten we onze blik op de Olympische Winterspelen van Sotsji in 2014. Daar willen we weer eremetaal.''

Onaangenaam verrast

Otterspeer is onaangenaam verrast door de woorden van Bos. “Je overvalt me met het nieuws. Ik weet van niets”, laat Otterspeer in een reactie aan schaatsen.nl weten. “Ik heb vanochtend nog een overleg gehad met TVM.''

Toch laten de woorden van Bos volgens TVM-persvoorlichter Jaap Stalenburg geen ruimte voor twijfel. “Het team is rond. Er komt niets meer bij.”