DEURNE - Trainer Peter Kolder verlaat de schaatsploeg Team Liga van Annette Gerritsen en Margot Boer. Het bestuur van de Stichting Schaatsteam Liga maakte het vertrek van de hoofdtrainer vrijdag bekend.

''Wij zijn Peter Kolder zeer dankbaar voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan het eerste, succesvolle seizoen van onze damesploeg Team Liga.''

''Onze zienswijzen voor wat betreft het volgende seizoen blijken echter te verschillen en vandaar het gezamenlijke besluit dat onze wegen zich gaan scheiden'', liet bestuurlid Michel van Grunsven van schaatsteam Liga weten.

Timmer

Team Liga is sinds oktober actief in het schaatsen. Marianne Timmer, Gerritsen en Boer waren niet tevreden met de zakelijke voorwaarden bij Control en besloten in mei vorig jaar een eigen ploeg op te richten. Floor van den Brandt werd daar als vierde schaatsster aan toegevoegd. Kolder ging het gezelschap trainen.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe trainer wordt. Timmer, die eind december haar loopbaan beëindigde, blijft sowieso bij het team betrokken. Binnenkort wordt besproken wat haar taken precies zullen zijn. Timmer volgt momenteel ook een opleiding tot schaatscoach van de KNSB.

Kolder memoreerde het hoogtepunt van afgelopen winter, waarin hij op het WK sprint in Heerenveen Gerritsen zilver zag winnen en Boer brons. ''Ik ga me nu oriënteren op een volgende stap.''