MOSKOU - Ireen Wüst heeft vrijdagmiddag bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou zilver gewonnen op de 3000 meter.

De schaatsster van TVM kwam in de Krilatskoe-ijsbaan tot een tijd van 4.05,41 en hoefde alleen maar de Tsjechische rijdster Martina Sablikova voor zich te dulden: 4.04,04.

Jorien Voorhuis noteerde een tijd van 4.11,35 en eindigde daarmee als vijfde. Haar landgenote Marije Joling vond haar naam terug op plek zes: 4.12,59.

De Duitse schaatsster Stephanie Beckert leek op weg naar een podiumplaats en wilde in de laatste ronde nog een extra versnelling plaatsen. Juist op dat moment brak haar schaats, waardoor ze op het rechte stuk ten val kwam.

Nesbitt

Wüst leverde in Moskou een direct duel af met de Canadese Christine Nesbitt, die tijdens de WK allround (11-13 februari in Calgary) een van haar grootste concurrentes is. Beide vrouwen gingen 1800 meter gelijk op, waarna de Brabantse het voortouw nam.

Nesbitt, die vorige week in Thialf nog de wereldtitel sprint veroverde, ging volledig stuk en leverde in de laatste twee ronden ruim vijf seconden in op Wüst: 4.05,41 om 4.10,55. Een gevoelig tikje, zo in aanloop naar de WK.