HEERENVEEN - TVM-schaatser Wouter Olde Heuvel is voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen allround geworden. De titel van dit weekeinde had meer glans dan die van een jaar geleden, gaf hij toe. Nu won hij immers drie afstanden, toen niet één.

Olde  Heuvel: “Vooral de afsluitende tien kilometer heeft deze titel voor mij persoonlijk glans gegeven."

"Ik moest een persoonlijk record rijden om hem te winnen en dat heb ik gedaan. Ik zag dat Jan en Koen langzaam waren vertrokken en ik dacht: 'als ik nou wat sneller van start ga'."

"Ik was na de 1500 meter nog wel een beetje zenuwachtig voor deze tien kilometer, maar toen ik merkte dat ik de 31’ers goed kon vasthouden, voelde ik me steeds zekerder. Met als resultaat dat ik voor het eerst een tien kilometer win.”

EK

Of Håvard Bøkko en Ivan Skobrev zich zenuwachtig moeten maken met het oog op het EK allround dat over anderhalve week begint in Collalbo?

“Ze zullen niet heel erg schrikken van de tijden die ik heb gereden, maar ik denk dat ik het ze lastig kan maken omdat de vorm er wel is."

"Een vorm die ik verder wil uitbouwen en vasthouden. Als dat lukt, kan ik daar goed presteren.”

TVM

Olde Heuvel was ook wel blij dat hij degene is die voor de vijfde nationale allroundtitel voor TVM heeft gezorgd.

“Ja”, zei hij niet zonder trots. “Ik vind het leuk dat ik die heb gepakt.”

Zoals hij het ook leuk vindt om bij afwezigheid van Kramer, voor de tweede maal op rij, te worden gezien als kopman van de groene brigade. “Die rol bevalt me wel.