HEERENVEEN - Terug van weggeweest prijkt op de zesde plek in het tussenklassement van het NK allround de naam van Paulien van Deutekom. Weliswaar nog niet op een plek die recht geeft op een EK-ticket, is de Control-rijdster best tevreden met haar prestaties.

 "Ik maak weer grote stappen in de goede richting." Het verhaal van Van Deutekom is bekend. In haar TVM-tijd raakte de rijdster uit Gouda zwaar overtraind waarna ze lange tijd nodig had om te herstellen.

In het olympische seizoen besloot ze zelfs een jaar te stoppen met schaatsen en ook de NK afstanden van het huidige seizoen kwam te vroeg.

Tijdens het NK allround maakt ze dus weer haar eerste stappen en daarover is ze best tevreden. "Ik kom van ver, dat is een feit, maar dat is allemaal verleden. Ik kijk nu weer vooruit. Dit is weer mijn eerste echte toernooi. Vooraf had ik geen wat ik hier zou kunnen. Nu kom ik daarachter. Het is heel simpel: ik sta zesde dus dat is waar ik sta."

Blijdschap

Bij Van Deutekom overheerst de blijdschap over de stappen die ze maakt boven de teleurstelling om het missen van de EK allround in Collalbo.

"Natuurlijk heb ik met een schuin oog naar de EK gekeken. Ik had er niet hele hoge verwachtingen van, maar je doet mee dus je weet het nooit. Ik wilde vooraf vooral het beste eruit halen. Eigenlijk ben ik helemaal niet ontevreden."

"Ik mis nog wat snelheid, maar vorige week reed ik nog 4.20 op de 3 kilometer en nu dus in dat opzicht ga ik met sprongen vooruit. We mogen niet klagen."