HEERENVEEN - Het einde van de loopbaan van Marianne Timmer is maandag akelig dichtbij gekomen. De schaatsster van Team Liga verliet na de eerste 500 meter via de achteruitgang de NK sprint.

Nadat ze vorige week werd geveld door griep bleek de rijdster te verzwakt om nog voluit te kunnen schaatsen. Om dit seizoen nog in actie te kunnen komen, zal de schaatsbond clementie moeten tonen.

Wil Timmer nog bij een internationale wedstrijd aan de start staan, moet ze hopen dat de technische commissie langebaan van de KNSB haar een skate-off voor de 500 meter gunt.

Titeltoernooi

Op die manier zou de drievoudig olympisch kampioene nog kunnen starten bij de wereldbekerrace in Moskou, waar ze zich dan weer mogelijk kan kwalificeren voor de WK afstanden.

Bij dat evenement, in maart, was Timmer van plan haar imposante carrière af te sluiten. Of ze zich nu überhaupt nog plaatst voor dat titeltoernooi is zeer de vraag. ''Ik zie het somber in'', sprak coach Peter Kolder. ''Maar ik kan me niet voorstellen dat ze stopt. Ik denk dat ze nog een jaartje doorgaat.''