OBIHIRO - Kang-Seok Lee heeft de eerste 500 meter voor heren van de World Cup in Obihiro op zijn naam geschreven. Lee klokte 35.11.

De Koreaan was daarmee sneller dan een drietal Japanners. Op plek twee eindigde Keiichiro Nagashima met 35.16, dezelfde tijd als de nummer drie Akio Ato, maar in duizendsten was Nagashima net sneller.

Op de vierde plek eindigde Joji Kato (35.17), die eerder dit seizoen winnaar was in Heerenveen en Berlijn.

Lee Kang-seok nam dankzij zijn zege de leiding in de stand om de wereldbeker over van Kato, die nu 35 punten minder heeft: 550 om 515.

Voor Lee Kang-seok was het de tweede overwinning dit seizoen in het WB-circuit op de 500 meter. De sprinter boekte vorig weekeinde tijdens de eerste wedstrijd in Changchun ook succes op de kortste afstand.

De Koning

Beste Nederlander was Jacques de Koning. Hij reed de negende tijd: 35.37. Hein Otterspeer (35.67), de andere Nederlander op de 500, werd 15e.

Jan Bos kwam in de B-groep niet verder dan 36,17 en werd daarmee zesde. Sjoerd de Vries noteerde met 36,28 de zevende tijd. Pim Schipper werd gediskwalificeerd.

Jan Smeekens ontbrak. De rijder van Control, die vorig weekeinde in China in de tweede race als tweede eindigde, is zich aan het voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen sprint van eind december. Smeekens blijft voorlopig zesde in het WB-klassement met 312 punten.