HAMAR - Margot Boer en Laurine van Riessen schaatsen zondag bij wereldbekerwedstrijden in Hamar tegen elkaar op de 1500 meter. De twee Nederlandse vrouwen treffen elkaar in de zevende rit.

Naast Boer en Van Riessen doen in de A-groep nog twee oranje-schaatssters mee aan de schaatsmijl. Ingeborg Kroon heeft in de zesde rit de Tsjechische Martina Sablikova als tegenstandster.

Marrit Leenstra komt in de negende en voorlaatste race in actie tegen de Canadese Brittany Schussler. In de B-groep neemt Jorien Voorhuis het op tegen de Russische Olga Graf.

De Jong

De mannen rijden zondag de 10 kilometer. Bob de Jong, die op deze afstand brons won op de Spelen, is ingedeeld in de slotrit tegen de Amerikaan Jonathan Kuck.

Verder schaatst Bob de Vries tegen de Fransman Alexis Contin, Jorrit Bergsma tegen de Amerikaan Trevor Marsicano en Arjen van der Kieft tegen de Canadees Lucas Makowsky. Ted-Jan Bloemen treft in de B-groep de Pool Slawomir Chmura.

Duitsland

Op de ploegachtervolging voor vrouwen is Nederland gekoppeld aan Duitsland. Marije Joling, Marrit Leenstra en Jorien Voorhuis rijden in de vierde en laatste rit tegen Jennifer Bay, Stephanie Beckert en Isabell Ost.