Het schaatsseizoen gaat begin november van start met de Nederlandse kampioenschappen afstanden in Thialf. NUsport neemt de komende week de ploegen en de schaatsers de maat. Vandaag: APPM.

De vrijbuiterploeg met een veel lager budget dan bijvoorbeeld TVM en Control, kweekte vorig seizoen veel sympathie. Coach Johan de Wit had twee illustere Pietjes Bel uit het verleden (Gerard van Velde en Jan Ykema) in zijn trainersstaf en de rijders zorgden voor sensationele momenten.

Ted-Jan Bloemen werd 2de op het NK- en 4de op het WK allround, Rhian Ket (inmiddels vertrokken naar Hofmeier) werd Nederlands kampioen op de 1500 meter (voor Tuitert en Groothuis) en Ronald Mulder beleefde zijn grote doorbraak als sprinter, vooral dankzij de begeleiding van Van Velde.

Elgersma

Mulder ontwikkelde zich door diens schema's en aanpak razendsnel van Inline skater tot wereldtopper op het ijs en dan vooral op de 500 meter. Werd nipt tweede achter Smeekens en klopte tijdens World Cup-wedstrijden steeds nadrukkelijker op de deur.

Na zijn 4de plaats op het WK sprint volgde een licht teleurstellend optreden tijdens de Spelen, maar we verwachten veel van hem komend seizoen en in iets mindere mate van zijn tweelingbroer Michel, gezien het feit dat de broers in augustus 1 (Ronald) en 2 (Michel) op de 500 meter werden tijdens het EK Inline-skaten.

Misschien laten we overigens Lars Elgersma iets teveel buiten beschouwing. Niet alleen werd Elgersma achtste op het WK sprint, hij won er zilver tijdens één van de twee 1000 meters.

Nieuw bij de ploeg
Jacques de Koning (van Hofmeier), Ben Jongejan (VPZ),

Weg bij de ploeg
Rhian Ket (naar Hofmeier), Freddy Wennemars.

Selectie
Ben Jongejan
Boris Kusmirak
Jacques de Koning
Lars Elgersma
Michel Mulder
Ronald Mulder
Ted-Jan Bloemen
Tim Roelofsen

Trainers
Johan de Wit
Gerard van Velde

Presentatie