AMSTERDAM - Peter Mueller, sinds eind deze zomer coach van schaatsgigant Shani Davis, voelde zijn ontslag bij Noorse bond aankomen. Mueller kijkt in het nieuwste nummer van het magazine NUsport terug op zijn laatste dagen als bondscoach van de Noren.

"Ze waren achter de schermen al bezig met mijn val", legt Mueller tijdens een training in de Amerikaanse stad Milwaukee uit. "Iemand zat achter mijn baan aan en een aantal atleten zag dat graag gebeuren."

Volgens Mueller, die in het verleden successen boekte met Marianne Timmer, Jan Bos, Erben Wennemars en Gianni Romme, heeft de affaire waarin hij beticht werd van seksuele intimidatie uiteindelijk een zware wissel getrokken op het Noorse talent Havard Bokko.

Vervolgd

"Het heeft Havards seizoen verwoest. Hij was verdwaald en had geen plezier meer." Bokko gold aan het begin van het seizoen als kandidaat voor gouden medailles op de Spelen, maar stelde teleur.

Mueller is van mening dat de affaire rondom schaatsster Maren Haugli enorm is opgeblazen. "Ik ben nooit vervolgd voor de seksueel intimiderende opmerkingen die ik gemaakt zou hebben."

In de reportage vanuit Milwaukee gaat Mueller uitgebreid in op de kansen van zijn nieuwe pupil Shani Davis die bij het WK allround van plan is de kroon van Sven Kramer over te nemen.

Het magazine van NUsport - met daarin een uitgebreide vooruitblik van op het komende schaatsseizoen - ligt vanaf dinsdag in de winkel en is online te bestellen.