AMSTERDAM - Kjeld Nuis klopte het afgelopen schaatsseizoen nadrukkelijk op de deur van de wereldtop. Tijdens de finale van de wereldbeker veroverde de 20-jarige schaatser al een plaats op het podium van de 1500 meter naast specialisten Shani Davis en Denny Morrison.

De komende vier jaar heeft het talent van Control maar één doel voor ogen. "Wat ik wil?", stelt hij zichzelf een retorische vraag in het nieuwe magazine van NUsport. "Wat ik al vanaf mijn derde wil: olympisch kampioen worden! Mark achterna!"

Ploeggenoot Tuitert beleefde afgelopen winter het hoogtepunt van zijn carrière door het goud te veroveren op de schaatsmijl. De routinier is van mening dat Nuis in zijn voetsporen kan treden.

"Kjeld is één van de allergrootste talenten waarmee ik ooit heb getraind", legt Tuitert, die realiseert dat Nuis een pittige concurrent zal vormen, uit. "Hij is echt serieus met zijn sport bezig. Ik ga het nog heel lastig met hem krijgen."

Speler

Coach Jac Orie van de Control-ploeg deelt de mening dat Nuis hard op de deur aan het kloppen is. "Hij ontpopte zich aan het einde van het vorige seizoen al behoorlijk, ik denk dat hij komend seizoen echt een speler gaat worden in het veld."

In het uitgebreide verhaal over Kjed Nuis in het magazine staat de schaatser stil bij zijn jeugd, blikt hij terug op het mislopen van deelname aan de Olympische Spelen in Vancouver en wordt zijn rol binnen de ploeg van Control duidelijk.

Het magazine van NUsport - met een uitgebreide vooruitblik op het komende schaatsseizoen - ligt vanaf dinsdag in de winkel en is online te bestellen.