Het schaatsseizoen gaat begin november van start met de Nederlandse kampioenschappen afstanden in Thialf. NUsport neemt de komende week de ploegen en de schaatsers de maat. Vandaag: Team Liga.

Margot Boer, Annette Gerritsen en Marianne Timmer vertrokken voor het geld uit de Control ploeg. Vinden ze bij Control. Het trio sprintladies noemde dat onzin en de waarheid zal ergens in het midden liggen.

Feit is dat de Nederlandse schaatswereld er een grote sponsor en een fris ogende ploeg bij heeft. Bovenstaand trio werd aangevuld met Floor van den Brandt, een 19-jarig sprinttalent dat vorig seizoen in Jong Oranje schaatste.

Sterk

We vinden het lastig om te zeggen waar de Liga ladies precies staan, hun voorbereiding is niet optimaal geweest door langdurig uitblijven van een sponsor. Wel zijn Boer, Gerritsen en Timmer bijgestaan door vrienden, kennissen en relaties in de schaatswereld waardoor ze goed hebben kunnen trainen, zeggen ze zelf.

"We zijn sterk en fris", denken ze zelf. Vooralsnog kampt Gerritsen met een lichte hamstringblessure, waardoor het niet waarschijnlijk lijkt dat de drie dames net als vorig seizoen, beslag gaan leggen op alle podiumplekken tijdens de NK afstanden op de 500 en de 1000 meter.

Hoop

We verwachten eigenlijk het meest van Gerritsen (Olympisch zilver op de 1000 meter) richting het WK sprint in januari. Boer zien we wat sneller in vorm komen en wat 'La Timmer' doet, is altijd een verrassing, het kan alle kanten op bij de Sappemeerse.

Door haar dramatische val vlak voor de Spelen tijdens World Cup wedstrijden in Heerenveen stelde ze haar afscheid uit met een jaar, als het dit seizoen naar wens gaat, zou ze daar zomaar nog een jaar aan vast knopen. En ergens hopen we daar wel een beetje op.

Nieuw bij de ploeg
Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Margot Boer (allen van Control) en Floor van den Brandt (van Jong Oranje).

Selectie
Annette Gerritsen
Marianne Timmer
Margot Boer
Floor van den Brandt

Trainers
Peter Kolder
Floor van Leeuwen