DEN HAAG - De schaatsploeg van Control bestaat vanaf komend seizoen niet meer louter uit sprinters. Na het vertrek van Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer heeft coach Jac Orie besloten om een allroundster aan de ploeg toe te voegen.

Diane Valkenburg (25) maakt per direct de overstap van VPZ (die de sponsoring beëindigde) naar Control. De nummer zeven van het afgelopen WK allround gaat zich bij haar nieuwe werkgever vooral richten op de 1500 en 3000 meter.

''Gezien de successen van de Control-ploeg het afgelopen seizoen verwacht ik onder Jacs leiding flinke winst te boeken op mijn favoriete afstanden, de 1500 en 3000 meter'', reageerde Valkenburg, die bij de afgelopen NK op beide afstanden brons veroverde.

Janine Smit

Control haalde ook het sprinttalent Janine Smit. De 19-jarige rijdster van Jong Oranje eindigde bij de NK sprint als zesde en hoopt zich onder leiding van Orie vooral technisch te verbeteren.

''Want dan kan ik harder schaatsen. Nu eerst richting de Nederlandse top en dan de stap naar de internationale elite.''

Allroundster

Het is niet uitgesloten dat Control zich deze zomer versterkt met nog een allroundster. Lotte van Beek, rijdster van Jong Oranje, en voormalig wereldkampioen Paulien van Deutekom zijn nadrukkelijk in beeld.

Laatstgenoemde reed afgelopen seizoen bij TVM, maar haar contract werd niet verlengd.