AMSTERDAM - Annette Gerritsen, Margot Boer en Marianne Timmer verlaten de schaatsploeg van Control. De drie schaatssters gingen niet akkoord met het ultieme voorstel dat de formatie van coach Jac Orie hen deed.

Gerritsen (die in Vancouver zilver won op de 1000 meter), voormalig olympische kampioene Timmer en Boer waren al enige tijd aan het onderhandelen met de schaatsploeg.

Gerritsen en Timmer lieten al eerder hun onvrede blijken over het contractvoorstel waaruit volgens hen te weinig waardering bleek.

Control probeerde de rijdsters nog tegemoet te komen, maar had weinig speelruimte aangezien de ploeg - die nog steeds op zoek is naar een cosponsor - een gat van enkele tonnen op de begroting heeft.

Ontevreden

Terwijl olympisch kampioen Mark Tuitert en andere toppers als Stefan Groothuis en Laurine van Riessen (olympisch brons) wel akkoord gingen met de voorwaarden, bleef het trio ontevreden.

Uiteindelijk lieten de zaakwaarnemers van de schaatssters, Ron Mulder (Gerritsen) en Henk Timmer (Timmer en Boer), donderdagavond weten dat het contract niet wordt ondertekend.

''Wij hebben iedereen een passend aanbod proberen te doen'', reageerde Lennaert de Hertog namens Control. ''We vinden het daarom jammer dat we met Marianne, Margot en Annette niet tot overeenstemming zijn gekomen.''

Budget

Het financieel detacheringsbedrijf werkt komend jaar vooralsnog met een budget van 1,8 miljoen euro. Een hoger bedrag dan waarmee Control aanvankelijk rekening mee hield.

''Wij steken er als bedrijf meer geld in dan we aanvankelijk van plan waren'', zegt De Hertog. ''Dat heeft alles te maken met de succesvolle samenwerking met Jac en het vertrouwen dat wij als onderneming hebben in de ploeg.''