AMERSFOORT - De voorzitter van de Nederlandse schaatsbond KNSB, Doekle Terpstra, heeft in een open brief aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb geijverd voor de bouw van een 400 meter-kunstijsbaan in die stad.

Volgens Terpstra presenteert de Maasstad zich graag als een sportstad, maar ''geldt dit predikaat echter niet in relatie tot onze mooie schaatssport''.

Terpstra schrijft verder: ''We zouden langs deze weg dan ook nadrukkelijk willen bepleiten dat de realisatie van een accommodatie voor de schaatssport in de komende periode wordt opgenomen in de plannen van de gemeente.''

Voldoende draagvlak

In Rotterdam zijn er plannen voor de uitbreiding van het Topsportcentrum en de bouw van een nieuwe Kuip. In dat project Stadionpark is ook ruimte voor een 400 meter-ijsbaan.

Volgens Terpstra blijkt uit een recente studie dat er in de agglomeratie Rotterdam-Rijnmond voldoende draagvlak is voor zo'n accommodatie.

Doelen realiseren

''Wilt u als gemeente aandacht geven aan de gezondheid van uw bevolking? Wilt u de Rotterdammers dichter bij elkaar brengen? Dromen de Rotterdammers naar een eigen, nieuwe Rotterdamse olympisch kampioen?"

"Door realisatie van een nieuwe kunstijsbaan kunt u deze doelen realiseren en komt Rotterdam als sportstad weer een stap dichter bij haar ambitie'', stelt de KNSB-preses in zijn schrijven.