Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Kramer leidt op EK allround

HAMAR - Sven Kramer is hard op weg naar zijn vierde achtereenvolgende Europese titel allround. De Nederlandse schaatser won zaterdag in Hamar de 5 kilometer in een tijd van 6.19,78. Eerder was Kramer als vierde geëindigd op de 500 meter.
Door ANP

Achter Kramer werd de Italiaan Enrico Fabris tweede in 6.22,44, voor de Fransman Alexis Contin: 6.25,70. In het algemeen klassement is Fabris ook de nummer twee.

Jan Blokhuijsen staat derde in de totaalstand. De VPZ-rijder werd vierde op de 5 kilometer in 6.27,95. Na twee afstanden is Wouter Olde Heuvel, die 6.32,76 noteerde op de 5000 meter, de nummer zeven. Renz Rotteveel (6.33,89) staat op de negende plaats.

Havard Bokko, de belangrijkste concurrent van Kramer, ging onderuit op de 500 meter en trok zich geblesseerd uit het toernooi terug.

'Zware omstandigheden'

''De omstandigheden waren door de kou en de luchtdruk heel zwaar'', zei Kramer na afloop. ''Het was echt werken gewoon, ik heb lang niet op zulk werkijs gereden. Maar ik houd nog altijd bijna drie seconden over op Fabris.''

Kramer baalde van het wegvallen van Bokko. ''Dat is wel zonde, zeker voor het EK. Maar het is nog steeds spannend hoor.''

Blokhuijsen

Blokhuijsen verraste zichzelf met zijn derde plek in het tussenklassement. ''Mijn verwachtingen zijn overtroffen'', sprak hij.

Aanbevolen artikelen