AMSTERDAM - Ondanks het voor TVM zeer teleurstellend verlopen olympisch kwalificatietoernooi heeft coach Gerard Kemkers nog altijd het volledige vertrouwen van TVM, zegt directievoorzitter Arjan Bos. Sven Kramer en Ireen Wüst zijn de enige lichtpuntjes in de ondermaats presterende formatie van Kemkers.

"We hebben in potentie de beste ploeg ter wereld, maar dit seizoen is het onder de maat", aldus Bos donderdag tegenover De Telegraaf.

"Succes in de sport kun je niet kopen, dat blijkt ook nu maar weer", vervolgt hij.

"We zijn ontevreden over de uitslagen van het olympisch kwalificatietoernooi, maar het belangrijkste toernooi, de Olympische Spelen, moet natuurlijk nog komen. En tot die tijd blijven we als bedrijf volledig achter Gerard staan."

Hamar

Door de aanzwellende kritiek op het functioneren van Kemkers heeft Bos overigens besloten ook zelf naar Hamar af te reizen.

"Dat lag eerst niet in de planning, maar als het even minder gaat, moet je er als sponsor ook staan, zeker nu Gerard her en der onder vuur wordt genomen. Bovendien kan Sven natuurlijk voor de vierde maal op rij Europees kampioen allround worden."