AMSTERDAM - Na het OKT is er nog maar één mogelijkheid voor Marianne Timmer om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen: medio januari volgt een tweede kwalificatietoernooi. “De kans dat het me gaat lukken is volgens de artsen slechts één of twee procent, maar dat is genoeg. Ik laat me niet uit het veld slaan.”

“Al twee jaar ben ik bezig met de voorbereiding voor deze Spelen en ik kan het niet verkroppen als alles voor niets is geweest”, vervolgt Timmer tegenover Libelle.

“Ik wil niet dat mijn schaatscarrière zo eindigt.”

De koningin van het Nederlandse schaatsen kwam tijdens wereldbekerwedstrijden in november ten val, waarbij ze haar hielbeen ‘min of meer’ verbrijzelde en haar sprongbeen brak.

“Ik heb verslagen en intens verdrietig op de bank gezeten. Ik kon niks. Henk moest met kussens slepen om onder mijn been te leggen en opeens zat ik op een krukje onder de douche. Zo ben je topsporter en zo ben je amper meer tot iets in staat”, vertelt de schaatsster van de Control-ploeg.

Vancouver

“Ik heb intensief contact met de artsen over hoe het nu verder moet en op welke manier ik toch zo snel mogelijk gebruik van mijn voet kan maken zonder dat ik ’m voorgoed beschadig”, verklaart ze, duidelijk makend dat ze ook beseft dat overbelasting op de loer ligt.

“Mijn doel is heel duidelijk: de Olympische Spelen. Ik hoop elke dag intens dat ik in Vancouver aan de start mag verschijnen”, vervolgt ze. “Verder dan dat wil en kan ik nog niet denken.”