HEERENVEEN - Het olympisch kwalificatietoernooi verliep voor TVM niet goed. De grootste commerciële schaatsploeg van Nederland gaat voorlopig alleen met Sven Kramer en Ireen Wüst naar de Spelen.

Carl Verheijen, Wouter Olde Heuvel, Erben Wennemars, Renate Groenewold, Marrit Leenstra, Paulien van Deutekom en de zieke Koen Verweij slaagden er niet in deelname af te dwingen, sommigen krijgen in januari nog wel een tweede kans tijdens 'OKT II'.

''Zwaar teleurstellend'', zei trainer Gerard Kemkers na afloop van de vierde en laatste dag. ''Dit was een wedstrijdserie om snel te vergeten.''

Een aantal schaatsers van TVM, zoals Paulien van Deutekom, Marrit Leenstra en Renate Groenewold, kennen een slecht seizoen. Zij slaagden er niet in bij het kwalificatietoernooi te verrassen.

Wonderen

''En daar hoop je als trainer een beetje op. Op gekke dingen, wonderen. Maar het kleurplaatje is niet gekleurd zoals wij willen'', aldus Kemkers.

De trainer wil niet te lang bij het kwalificatietoernooi blijven stilstaan. ''Dit soort gedachten moet je parkeren. Ik hoop dat er nog schaatsers van ons bijkomen, anders doen we het lekker alleen. Het is voor Sven de laatste weken voor de Spelen geen groot nadeel als hij alleen zou moeten trainen.''