AMSTERDAM - Nederland doet er goed aan Erben Wennemars, Sven Kramer en Carl Verheijen de ploegenachtervolging te laten rijden tijdens de Winterspelen in februari. Dat is de mening van een meerderheid van de bezoekers die hun stem uitbrachten op de poll van NUsport.

Kramer zal in Vancouver normaal gesproken zeker aan de ploegenachtervolging deelnemen. Discussie is er nog omtrent welke twee schaatsers hem moeten bijstaan.

Op de vraag in welke samenstelling de mannen aan de ploegenachtervolging in Vancouver moeten deelnemen, kruiste 30,6 procent van de 8694 stemmers het trio Wennemars, Kramer en Verheijen aan.

Dit drietal reed vaker samen en is wereldrecordhouder doordat het in maart 2007 de acht ronden aflegde in 3.37,80.

Bob de Jong

Het verschil met het als tweede meest gekozen trio is ruim 8 procent. Volgens 22,2 procent van de lezers moeten Bob de Jong en Verheijen met Kramer de afvaardiging vormen.

Dat is opvallend aangezien De Jong in september reeds aangaf zich in principe niet beschikbaar te stellen voor de achtervolgingsploeg.

Tuitert

Mark Tuitert is een andere kanshebber om tot de equipe te behoren. 21,1 Procent vindt dat hij moet aansluiten bij het duo Kramer en Verheijen.

De opties Tuitert/Kramer/De Jong en Kramer/De Jong/Oldeheuvel worden met respectievelijk 9,5 en 6,6 procent minder waarschijnlijk geacht.

Iets minder dan 10 procent zou een andere samenstelling dan de vijf genoemde opties naar Vancouver sturen.