AMSTERDAM - Het ontslag van Peter Mueller betekent een flinke streep door de rekening van Havard Bokko. De Noor ontwikkelde zich de afgelopen jaren met grote sprongen onder de vleugels van Mueller en ontpopte zich tot de grootste uitdager van Sven Kramer.

De 22-jarige schaatser was dan ook van plan om de Amerikaan als privécoach aan te trekken, maar het Noorse olympische comité steekt daar een stokje voor.

"Peter Mueller zal ons land op geen enkele manier meer vertegenwoordigen", liet de federatie weten. "Alle accreditatieverzoeken lopen via ons. En van ons krijgt hij geen accreditatie "

Frustratie

Bokko kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van de bond. "Ik zit vol frustratie", vertelde de Noorse allrounder aan BN/De Stem.

"Hoe moet het nu verder? Ik had gedacht dat er ook rekening zou worden gehouden met mijn prioriteiten, maar dat is niet gebeurd. Alles wat ik tot dusver heb bereikt, heb ik aan Mueller te danken. Ik had niet gedacht, 81 dagen voor Vancouver, dat dit zou gebeuren."

Aanpak

Over Hans Trygve Kristiansen als mogelijke opvolger van Mueller is de Noorse schaatshoop allerminst te spreken. "Dan ga ik qua trainingsaanpak twintig jaar terug in de tijd. Daar heb ik nu niets aan."