AMSTERDAM - Marianne Timmer is vooralsnog niet van plan haar loopbaan te beëindigen. "Als ik enigszins een kans heb, zal ik het proberen", zei ze maandag op Radio538.

"Tot en met 23 december zit ik in het gips. Ik moet nu afwachten hoe het been herstelt. Nu kan ik dat niet bepalen. Ik probeer binnen de beperkte mogelijkheden die ik heb te trainen."

Timmer brak bij wereldbekerwedstrijden in Heerenveen op meerdere plekken haar hielbeen. "Ik kan nu niets doen en moet vooral met mijn been omhoog zitten. Anders bestaat het risico dat er botjes gaan schuiven", vervolgde de schaatsster.

"Mijn lichaam is echter gewend om te trainen. Daarom begint het te zeuren, net een verslaving. Ik voel me niet lekker."

Spelen

Timmer mist door haar blessure de Olympische Winterspelen. "Het is moeilijk om afstand te doen van het feit dat ik de Spelen niet ga halen", verklaarde de drievoudig Olympische kampioene.

"Dat heeft tijd nodig. Leuk is anders. Het is niet het gemakkelijkste knopje om om te zetten." Timmer geeft vanmiddag een persconferentie om tekst en uitleg te geven over haat situatie. "Iedereen wil mijn verhaal horen. Ik wil toch aan de mensen laten weten hoe ik me voel."

Friesinger

Daarnaast komt Timmer met positief nieuws, over haar boek met de Duitse schaatsster Anni Friesinger. "Met Anni heb ik een mooie periode doorgemaakt. Daarom hebben we besloten samen een fotografisch boek te laten maken. Daarin wordt via foto's een verhaal verteld. Daar ga ik vanmiddag ook over vertellen."

Bekijk de video