AMSTERDAM - Daags na het bemachtigen van het olympisch startbewijs op de 1.000 meter, overheersen bij shorttrackster Annita van Doorn nog altijd gemengde gevoelens. Door een botsing op de 500 meter miste de Nederlandse vooralsnog kwalificatie op die afstand.

"Daarom neem ik nu alle felicitaties in ontvangst met een dubbel gevoel", licht de shorttrackster toe in het AD. "Op de 500 meter was ik ook heel sterk. Ik won al mijn ritten, maar in de kwartfinale reed een Amerikaanse vol tegen mij aan."

Door de botsing eindigde Van Doorn niet bij de beste twaalf rijdsters en kon zij niet voldoen aan de limiet van het NOC*NSF. "Dat is balen omdat als ik de rit gewoon had uitgereden, ik er waarschijnlijk gewoon was geweest."

Kansen

Van Doorn heeft nu nog twee kansen over om zich op de 500 meter te kwalificeren voor de winterspelen in Vancouver. Komend weekeinde moet de Nederlandse bij de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Marquette nogmaals proberen bij de beste twaalf te eindigen.

Mocht dat niet lukken dan kan Van Doorn zich in januari nog plaatsen tijdens de Europese kampioenschappen in Dresden. Daar moet zij dan wel bij de beste drie schaatssters eindigen.