AMSTERDAM - Jeremy Wotherspoon neemt geen deel aan de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De Canadese sprinter, die zich niet wist te kwalificeren op de 500 meter maar wel voor de kilometer, geeft de voorkeur aan trainingen in eigen land.

Tijdens de kwalificatie voor de wereldbekerwedstrijden stelde Wotherspoon teleur. De Canadees probeert dit seizoen terug te komen van een slepende blessure aan de linkerarm die hem vorig jaar lang uit de roulatie hield.

De drievoudig wereldkampioen op de kortste sprintafstand kwam niet verder dan een zevende plek op de 500 meter. Een dag later wist hij zich wel te plaatsen voor de duizend meter, zij het ternauwernood. Hij eindigde als vierde, waar de beste vijf zich kwalificeerden.

Olympisch goud

Overigens laat Wotherspoon naast de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen (13 tot en met 15 november) ook de wedstrijden in Berlijn een week eerder links liggen.

De Canadees, in het bezit van negen wereldtitels, heeft aangegeven dit seizoen alles op alles te willen zetten om het laatste stukje gouden eremetaal dat op zijn imposante palmares ontbreekt in de wacht te slepen. Dat moet gebeuren tijdens de Olympische Spelen in Vancouver begin volgend jaar.