Op twee plekken in de stad Groningen zijn er zaterdag en zondag stremmingen. De eerste stremming betreft de Hereweg, ter hoogte van het Sterrebos. Deze is begint zaterdagavond om zeven uur en duurt tot uiterlijk zondag 11 september 18.00 uur. 

De andere stremming is de Griffeweg die zondag wordt afgesloten voor het autoverkeer. Die dag wordt het tweede opgeknapte brugdeel van de Griffebrug teruggeplaatst.

De Stremming aan de Hereweg ter hoogte van het Sterrebos heeft te maken met voor het verleggen van kabels en leidingen. De firma A.HAK werkt dit weekend aan het leidingnet (gas, water en elektriciteit). Dat gebeurt in opdracht van Waterbedrijf Groningen en Enexis, zo meldt de website www.aanpakringzuid.nl.

Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. De rijbanen en de fiets- en voetpaden zijn gestremd. Met verkeersborden is een omleidingsroute aangegeven.

Griffeweg

De Griffeweg is aanstaande zondag afgesloten voor het autoverkeer. Die dag wordt het tweede opgeknapte brugdeel van de Griffebrug teruggeplaatst.

De brug was sinds begin juli dicht voor het verkeer dat de stad inreed. De brug kreeg in die tijd een nieuwe coating, een verse slijtlaag en een verfje.

De Griffeweg gaat zondagmorgen om 07.00 uur dicht. De stremming duurt tot uiterlijk maandag 06.00 uur. Het autoverkeer wordt omgeleid via borden.