De Jumbo supermarkt in Ommen heeft een probleempje. De openstelling op zondag blijkt zo succesvol dat er een gebrek aan parkeerplaatsen dreigt. Tot nu toe is die overlast redelijk beperkt gebleven, maar vanaf komende week worden problemen verwacht. 

"Dankzij de medewerking van de gemeente is het gebrek aan parkeerplaatsen tot nu toe redelijk beperkt gebleven", laat de Jumbo op zijn Facebookpagina weten. "Helaas is parkeren op de oude weg vanaf komende week niet meer mogelijk."

Gezien de huidige drukte gaat dat ongetwijfeld voor meer parkeerproblemen zorgen. "We zijn erg benieuwd met welke oplossing ons gemeentebestuur komt om permanent parkeerplaatsen toe te voegen", aldus Jumbo. De supermarkt noemt het voor het in stand houden van het winkelbestand in het centrum 'pure noodzaak'.

De Jumbo geeft aan zelf al wel een idee te hebben om de problematiek te voorkomen. Hoe dat idee er exact uitziet blijft in het midden. "Bij iedere mogelijke oplossing zullen bedenkingen zijn en zullen serieuze gesprekken gevoerd moeten worden met de belanghebbenden. Er zal echter alleen een oplossing komen als alle partijen het eens zijn over de noodzaak ervan. Gemeente, ondernemers en bewoners. Hopelijk wordt dat eerst snel duidelijk."