Moord op Heinose Durdana Putker in RTL 4-programma

De moord op Durdana Putker uit Heino, vorig jaar in Colombia, stond zondagavond centraal in het RTL 4-programma 'Vermoord in het Buitenland'. De moord op het zeilschip, waarmee het tweetal een wereldreis maakte, is nog altijd onopgelost. 

De Colombiaanse autoriteiten vermoeden dat haar man Peter de dader is. Maar de voormalig dierenarts uit Heino wijst zelf naar piraten.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel bezocht in het programma, samen Peters zoon Roderik en zijn vriendin Nienke, de Colombiaanse Rosario Eilanden op zoek naar antwoorden. Tijdens de reis wordt al snel duidelijk dat Peter nog steeds wordt verdacht van de moord.

Direct na de moord werd hij al als dader gezien en niet als slachtoffer van een overval. Toen hij vrijkwam uit zijn voorarrest, besloot hij met een gehuurd vliegtuig te vluchten naar Curaçao, om in ieder geval op Nederlands grondgebied te zijn.

Strafzaak

Gedurende de uitzending wordt duidelijk dat Colombia en Nederland samenwerken en dat er mogelijk een strafzaak wordt voorbereid. Zodoende kan het zijn dat Peter in Nederland voor de rechter moet verschijnen voor de moord op zijn vrouw Durdana.

Alle hoop voor Peter is nu gevestigd op het Nederlandse politieteam. Dat team kwam een dag nadat Van den Heuvel en Peters zoon en diens vriendin vertrokken uit Colombia, naar het plaats delict om zelf onderzoek te verrichten. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend.

Tip de redactie