Burgerinitiatief Heeten is ‘wegens heftige reacties’ gestopt met haar actie om via Facebook te proberen de taalschool in Heeten tegen te houden.

De petitie is nog wel te ondertekenen, maar op Facebook doet de anonieme beheerder van de pagina er verder het zwijgen toe.

Raalte wil kinderen van het komende azc naar de basisschool in Heeten sturen, waar ze taalonderwijs kunnen volgen. De Sint Bernadetteschool heeft ruimte over, waardoor de kinderen van vluchtelingen er een eigen ruimte kunnen krijgen.

Burgerinitiatief had aangekondigd in te spreken op de politieke avond over het azc vorige week dinsdag. Ook kondigde de club aan een procedure te starten om te onderzoeken of het de gemeente niet vooral te doen was geld te verdienen met het AZC.

Daarbij zou gebruik gemaakt worden van de wet op het openbaar bestuur (Wob) om stukken ter inzage te krijgen die een overheid openbaar moet maken, maar dat niet zelf actief gedaan heeft.

Geen verzoek

Bij de gemeente is tot op heden geen Wob-verzoek binnengekomen. Onder de tien insprekers op de raadspleinsessie was Burgerinitiatief niet vertegenwoordigd.

Op de Facebookpagina van de club is de verklaring te lezen: "Mensen, we hebben inmiddels vrij heftige reacties ontvangen... DAAROM STOPPEN WIJ MET DEZE CASUS.... (dachten we dat we de grens hadden bereikt... dan blijkt er altijd nog wel iemand te zijn die een NOG minder relevante reactie kan geven ... en dan houden we het netjes!)"

Wel laten de beheerders weten dat de petitie nog te ondertekenen is.

Anoniem

De initiatiefnemer van Burger Initiatief is anoniem. Via de Facebookpagina kunnen mensen - ook anoniem - een petitie tegen de taalschool ondertekenen.

Burgerinitiatief zegt dat er in Heeten vermoedelijk grote weerstand is tegen de komst van de taalschool, maar dat de meeste mensen zich niet durven laten horen.

De petitie, met alleen een 'tegen'-optie is inmiddels 102 keer getekend. Burgerinitiatief heeft zichzelf een drempel van tweehonderd opgelegd.