In Ommen zijn vrijdag en zaterdagnacht in totaal negen graffitispuiters in de kraag gevat.

Zes graffitispuiters hebben vrijdagmiddag in Ommen hun creativiteit moeten bekopen met een verwijzing naar HALT.

De politie kreeg melding dat zes jongens, allen in de leeftijd tussen dertien en vijftien jaar, op diverse plekken op de brandtoren op de Besthemerberg graffiti hadden gespoten. Alle jongens zijn gehoord op het bureau en krijgen nu een HALT-verwijzing.

De eigenaar van de brandtoren zal aangifte doen van deze vernieling. Het schoonmaken zal nog een hele klus worden. "De ervaring is dat veel graffitispuiters achteraf heel veel spijt hebben en 'zere' vingers van eventuele schoonmaakacties", aldus de politie.

Varsenerviaduct

Zaterdagnacht rond 04.30 uur zagen agenten dat er verse graffiti was gespoten bij het Varsenerviaduct. Op de plek troffen ze twee rugtassen en verschillende spuitbussen aan. Op dat moment hoorden de agenten een krakend geluid vanuit de bosschage tussen de N348 en de afrit. Het bleek een 25-jarige man te zijn. Even later trof de politie in een ander gedeelte nog twee personen aan. 

De personen bleken betrokken te zijn bij het spuiten van de graffiti. Alledrie zijn aangehouden voor vernielingen en voor onderzoek overgebracht naar bureau Zwolle.