Dik twintig boetes bij verkeerscontrole in Salland

In Raalte en Deventer heeft de politie woensdag ruim twintig boetes uitgedeeld tijdens een verkeerscontrole. Bijna de helft was voor het niet dragen van een autogordel. 

Een van de voertuigen die op de controleplaats werd binnengebracht was een trekker met oplegger. De afstand van de uitstekende lading tot de stootbalk was te groot waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan bij een kop-staartaanrijding.

De bestuurder kreeg proces-verbaal, de Officier van Justitie bepaalt de hoogte van de boete. Die zal aanzienlijk zijn. Het transport werd stilgelegd. Door anders te beladen, maar daardoor vaker te moeten rijden, had een boete voorkomen kunnen worden.

Drankrijder

De bestuurder van een snorfiets in Deventer blies daarnaast een F-indicatie tijdens de controle. Uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. Het kwam de bestuurder op een proces-verbaal en mededeling bij het CBR te staan. Het betekent een veplichte LEMA-cursus voor de drankrijder.

De politie vorderde tijdens de controle ook nog een rijbewijs in. Dit omdat de bestuurder nog een boete van 996 euro had open staan.

Verder werden boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel (9), het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 15 kilometer per uur in bebouwde kom (5), het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden (4) en voor het rijden met een onverzekerd voertuig (1).

NUwerk

Tip de redactie