Oud Dalfser wethouder Hofland tekent bij in Rijssen-Holten

Arco Hofland (58) heeft weer voor zes jaar bijgetekend voor zijn burgemeesterschap van de Twentse gemeente Rijssen–Holten. Hofland was van 2001-2005 wethouder in de gemeente Dalfsen. 

Hofland is geboren in Naaldwijk en is een Nederlands politicus van het CDA. Na het Atheneum heeft hij economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar na twee jaar is hij daar zonder te zijn afgestudeerd gestopt.

Na zijn militaire dienstplicht ging hij in 1981 werken bij de Raad van State; eerst als administratief-juridisch medewerker, daarna als plaatsvervangend hoofd bijzondere procedures en ten slotte als hoofd buiten zitting afdeling Rechtspraak.

In 1991 maakte hij de overstap naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst, waar hij eindigde als unitmanager. In 2001 werd Hofland wethouder in de gemeente Dalfsen en vier jaar later volgde zijn benoeming tot burgemeester van Zwartewaterland. 

Burgemeester Rijssen-Holten

In februari 2010 droeg de gemeenteraad van Rijssen-Holten hem voor voor het burgemeesterschap. Zijn benoeming daar ging op 1 juni 2010 in, waarna Jaap van Dijk in Zwartewaterland opnieuw waarnemend burgemeester werd. In december 2015 werd Hofland door de raad van Rijssen-Holten voorgedragen voor nogmaals zes jaar burgemeesterschap.

Tip de redactie